1992

Plastic Recycling Prudon BV wordt opgericht door Robert en Arjanneke Prudon onder de naam ‘Handelsonderneming Prudon’.

Voor die tijd was Robert Prudon vijf jaar werkzaam voor een recyclingbedrijf dat zich bezig hield met PVC recycling. Na het faillissement van dit bedrijf, richtte Robert Prudon zijn eigen onderneming op. Alles is begonnen vanuit een zolderkamertje. Mede dankzij de hulp van fijne ondernemers en een goede boekhouder werd er een goede en gezonde onderneming opgericht en zette Handelsonderneming Prudon de start van haar groei in.

1993

De tweede medewerker wordt aangenomen.

1994

De Handelsonderneming wordt omgezet naar een Besloten Vennootschap onder de naam Plastic Recycling Prudon BV.

1996

Er wordt een nieuwe woning gebouwd met een grote kelder onder het huis. Vanuit deze kelder ontwikkelde Plastic Recycling Prudon BV zich verder, en werd de derde werknemer aangenomen. Al snel werd ook deze kelder te klein.

2002

Aankoop van een stuk bedrijfsterrein op het industriegebied ‘Lorentz’ in Harderwijk.

2003

Het huidige bedrijfspand wordt gerealiseerd. Totale oppervlakte is 5.500 m2 waarvan 2.100 m2 is bebouwd. Het bedrijfspand beschikt over een 60 ton buiten weegbrug, en een 10 ton binnen weegbrug. Zodat alle in en uitgaande ladingen gewogen kunnen worden. Deze weegbruggen worden jaarlijks gecontroleerd en geijkt.

2004

De nieuwbouw van een derde loods van ruim 1.000 m2 wordt gerealiseerd waardoor het totale bebouwde oppervlakte boven de 3.000m2 komt. Dit in verband met de grote behoefte aan meer opslagruimte voor plastic.

2006

Skar Merchandising BV wordt opgericht samen met een Chinese zakelijke relatie. Deze firma richt zich op de import van plastic gerelateerde producten van Azië naar Europa.

2008

Plastic Recycling Prudon BV wordt genomineerd voor ‘ondernemer van het jaar’ door de gemeente Harderwijk.

2009

Aanschaf half automatische BOA pers.

2010

Prudon heeft 10 medewerkers in dienst

2011

Een eigen laad- en losperron wordt gerealiseerd bij loods 3, dit om zo flexibel mogelijk met deze loods te kunnen werken.

2012

Het 20-jarig bestaan van Plastic Recycling Prudon BV wordt gevierd. Wij zijn erg trots op deze prestatie.

2013

Een vol automatische HSM VK2012 plasticpers wordt aangeschaft om zo flexibel mogelijk iedere plastic stroom te kunnen accepteren. Tevens is het hiermee mogelijk om iedere losse lading plastic te persen in balen. Aanschaf vol automatische pers.

2015

Plastic Recycling Prudon BV is in de loop der jaren blijven groeien. 

2017

25 jarig jubileum. Daarnaast is er gekozen voor een nieuwe terrein trekker DAF 105.